Arts escèniques

Les àrees de teatre, cinema i música, les arts escèniques en general, serà un camp que va interessar a Rovira-Brull, fins al punt, que són diversos els treballs de l’artista.

Els projecte per als decorats de l’obra de Josep Maria de Sagarra “El Poema de Nadal”, fet l’any 1951, n’és un exemple.

L’obra de teatre de Rovira-Brull “La ciutat és Blanca” (1952) representada per primera vegada al mateix any als Lluïsos de Gràcia junt a una obra de Ricard Pasqual. És interessants la representació de la “La ciutat és Blanca” que Mapa Sonor va representar al teatre Monumental de Mataró el dissabte 27 d’octubre de 2001 en dues sessions, la 1a. a les 8 i la 2a. a les 11 del vespre, la direcció va anar a càrrec de Jordi Farrés i Sagar Malé. Va col·laborar amb diversos treballs a Televisió de Mataró (TVM), avui Mataró Audiovisual, els decorats de l’” Espai d’art” de Pere Pascual i una sèrie de documentals sobre l’urbanisme i l’arquitectura dels barris de la ciutat i altres temes als voltants de l’any 1989 de títol “Les fulles mortes”, amb una mirada artística es van produir un total de 13 episodis.

En l’àmbit musical, a Rovira-Brull, li agradaven força gèneres, però sobretot el Jazz i el Flamenc, Antonio Delgado, un excel·lent “cantaor” flamenc de Mataró li canta la petenera “De tanto levantar puentes” amb lletra de Manuel Patricio, va ser cantada al monumental el 17 de maig de 1997 junt amb els “cantaores” Antonio Morales, M. Carmen Franco, Rafael Fernández, Rocío Galán i el mateix Antonio Delgado, a les guitarres Alberto Fernández i Antonio Pedrosa que van interpretar altres versos/cançons de Manuel Patricio; el rapsoda Lluís Jubinyà va recitar també altres versos, el recital es va dur a terme en el marc del conjunt d’activitats de Flamenco. Se canta lo que se siente. Activitat que, juntament amb l’exposició i el cicle de conferències, s’avançava a l’Any Lorca que se celebraria un any després, el 1998.

TV Les fulles mortes

Sèrie documental que se serveix de l’art i la narració contada amb una reflexió final oberta a mode de cloenda. Els documentals van ser dirigits per Rovira-Brull, produïda per TVM l’any 1987, consta de 13 capítols sobre Mataró, els barris i els artefactes de la ciutat, amb una mirada profunda i crítica sobre l’art, la filosofia, l’urbanisme i la vida. Finalitzaven cada episodi, a mode de moralina, uns titelles de la Nefer.

TV decorats programa Espai d’Art de TV de Mataró

Rovira-Brull va realitzar els decorats per al programa de TV de Mataró conduït per Pere Parcual (Pic).

Teatre Decorats del Poema de Nadal de Josep Maria de Sagarra

Conjunt de cartrons a mode de maqueta dels decorats del Poema de Nadal de Josep Maria de Sagarra amb dedicatòria manuscrita i signatura de Sagarra, desembre de 1951. La ‘Cort Angèlica de Sant Lluís de Gràcia’, antic Lluïsos de Gràcia, va representar el Poema de Nadal (Nadal de 1951).

Teatre - La ciutat és blanca -

Obra de teatre que plàsticament cal emmarcar dins l’impressionisme, el neosimbolisme i el surrealisme, de temàtica social, reflex de les desgràcies de les guerres, els desheretats, el món de les barraques, el racisme, la misèria humana i la injustícia. Va ser representada per primera vegada als Lluïsos de Gràcia l’any 1952 i, cinquanta anys més tard, al teatre Monumental de Mataró (2001).